21 Ιουλίου 2010


Επιστολή του Άλκη Ξύγκα για τον υπο σύσταση Δήμο Τριφυλίας

Το να προβλέπει κανείς στην πολιτική το αποτέλεσμα των αποφάσεών του, είναι ικανότητα απαραίτητη για να πετύχει.
Όταν οι αποφάσεις προοϊωνίζουν δεινά, χρειάζεται σκέψη και σύνεση για να τις εφαρμόσεις.

Η δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας είναι απόφαση πολιτική, η οποία διαμορφώθηκε και υλοποιήθηκε από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Συνετέλεσαν βέβαια και τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι πίστευαν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας τους εις βάρος των άλλων πόλεων, οι οποίες συμμετέχουν στη δημιουργία του “καλλικρατικού“ Δήμου Τριφυλίας. Μετά την εφαρμογή της απόφασης αυτής προβλέπω δεινά. Δεινά για όλους.

Η αυτοδιοίκηση προϋποθέτει συνεκτικότητα, χωροταξική, κοινωνική και προπάντων συναισθηματική. Επειδή ζω την κοινωνία μου ακόμα και στις ακραίες της εκφάνσεις, επειδή βρίσκομαι σε μέρη που δύσκολα μπορεί να σταθεί ένας πολιτικός και επειδή συνδιαλέγομαι με ανθρώπους από όλο το κοινωνικό φάσμα, γίνομαι μάντης κακών.
Ο μέσος Κυπαρίσσιος, στο πίσω μέρος του ........

μυαλού του, επιχαίρει για την επιτυχία της πόλης του η οποία καταγράφει σαν νίκη με βάση το αποτέλεσμα.
Εκφράζει βέβαια πίστη στην ενότητα και τη συνεργασία και προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο των άλλων.

Ο κάτοικος Φιλιατρών ο οποίος χαλαρώνει στην πλατεία και σχολιάζει τον “Καλλικράτη“ για να περνάει η ώρα, δεν έχει καταλάβει τι έγινε. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να αναδεύεται και να ενημερώνεται. Αμα σηκωθεί από την καρέκλα θα τον φοβηθεί και ο διάβολος...
Ο κάτοικος Γαργαλιάνων που πίστεψε στην ιδέα της έδρας δήμου και στη συνεργασία με τα Φιλιατρά, αδικημένος περισσότερο απ’ όλους, προς το παρόν αποστασιοποιείται από “καλλικρατικά“ πολιτικά δρώμενα και περιμένει τον αρχηγό της επανάστασης.
Ο κάτοικος του Δήμου Αετού φοβάται ότι άμα τον αγκαλιάσει πολύ σφιχτά η Κυπαρισσία από αγάπη, θα πάθει ασφυξία.
Το ίδιο και ο κάτοικος της Αυλώνας, αν και έχει δεσμούς με την έδρα και πιστεύει ότι θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Η Τριπύλα περιμένει στωικά τι θα της ξημερώσει.

Ετσι λοιπόν επιφυλακτικά προχωράμε να επενδύσουμε σε ένα αύριο απροσδιόριστο. Την επένδυση αυτή δεν την πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία του Δήμου Τριφυλίας και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ξέρουν καλά τι έχει γίνει στο παρελθόν και στους δυο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) για να καταλήξουμε εδώ.
Θα εκλεγεί λοιπόν ένας δήμαρχος και ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο στην πλειοψηφία του δεν θα πιστεύει στην ιδέα του νέου δήμου. Θα αποκαλυφθούν δε οι συνωμοτικές συναντήσεις και οι διάλογοι των δημιουργών του.

Θα αποκαλυφθούν ακόμα και η ιδιοτέλεια και η υστεροβουλία κάποιων.
Το μείγμα είναι ήδη εκρηκτικό, θα γίνει ακόμα χειρότερο κατά τη διάρκεια της διαχείρισής του. Συνταγή σίγουρης αποτυχίας. Ασε που υπάρχουν και οι μεσάζοντες και περιμένουν τα μεσιτικά τους σε ψήφους ή σε τιμές ή σε χρήμα.
Τα κόμματα πήρανε χρώματα και πινέλα να βάψουν τον νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης. Τα χρώματα τα αγόρασαν με τον μισθό των συνταξιούχων και ψάχνουν για ελαιοχρωματιστές.(Λαδομπογιάδες. Η λέξη λάδι στην πολιτική έχει άλλη σημασία).

Το χρίσμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι επικίνδυνο όπλο στην προεκλογική εκστρατεία. Μοιάζει με «μπούμερανγκ» και αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν να το αποφύγουν κατά την επιστροφή του.
Ο πολίτης ενημερωμένος περιμένει στη γωνία να ξεσπάσει. Αυτός που θα φανεί απ’ τη γωνία πρέπει να έχει ήθος, αξιοπρέπεια και αναγνώριση στην κοινωνία του, για να γλυτώσει. Αλλιώς θα υποστεί την τιμωρία που αναλογεί στην κομματική του ταύτιση.
Αγαπώ τον τόπο μου και τον νοιάζομαι. Μέσα από την εμπειρία που απέκτησα στην τοπική αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια δεν έχω δικαίωμα να σταματήσω να καταθέτω τις απόψεις μου, γιατί σ’ αυτήν την πατρίδα θα χρωστάω πάντα πολλά.

Υπήρξα υπέρμαχος της δημιουργίας «Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους». Το θεωρώ πάντα λογικό, συνετό και εφαρμόσιμο. Κι αν φύγει η μαύρη σημαία σε λίγους μήνες από τον ιστό του δημαρχείου θα μείνει στις καρδιές των περισσότερων Φιλιατρινών και Γαργαλιανιωτών. Δε θέλω να είμαι μάντης κακών γι’ αυτό εύχομαι να αποτύχω στις προβλέψεις μου και ο τόπος μου να δει καλύτερες μέρες....

Άλκης Ξύγκας
Δήμαρχος Φιλιατρών

09 Ιουλίου 2010

Λιάνα Κανέλλη έξω από τα δόντια ΄στη βουλή


Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΑ.
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΥΣΕΛΑ,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΤΙ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΟΥΣ.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.