Ημερίδα από την ΕΔΟΕΕ με θέμα «Ελαιόλαδο: χάρισμα φύσης, κέρασμα ζωής»
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου, από την Ε.Ε και την Ελλάδα, τριετούς Προγράμματος, και έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και καταναλωτές.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
18:00 – 18:30: Προσέλευση
18:30 – 19:00: Χαιρετισμοί
19:00 - 19:15: Ελαιόλαδο: το ευλογημένο προϊόν της ελληνικής γης
Τζαβάρα Ελένη,
Προϊσταμένη Τμήματος Ελαίας ΥΠ.Α.Α.Τ.
19:15 - 19:30: Η σημασία της μεσογειακής διατροφής στην υγεία
Δρ. Χασαπίδου Μαρία,
Καθηγήτρια Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι.
Θεσσαλονίκης
19:30 – 19:45: Ο σημαντικός ρόλος του ελαιολάδου στην διατροφή και την υγεία.
Η σημασία του ως λειτουργικό τρόφιμο
Δρ. Κυριτσάκης Απόστολος,
Καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, Διευθυντής Σχολής
Τεχνολογίας τροφίμων & Διατροφής Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
19:45 – 20:00: Ασφάλεια, υγιεινή και τυποποιημένα προϊόντα ελαιολάδου
Οικονόμου Γεώργιος,
Μέλος Ομάδας Διαχείρισης Έργου ΕΔΟΕΕ
20:00 – 20:30: Ερωτήσεις - Συζήτηση
20:30: Ελαφρύ δείπνο