14 Μαρτίου 2009

Ημερίδα από την ΕΔΟΕΕ με θέμα «Ελαιόλαδο: χάρισμα φύσης, κέρασμα ζωής»

 

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ελαιόλαδο: χάρισμα φύσης, κέρασμα ζωής» διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) στην πόλη της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009, ώρα 6:00μ.μ., στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου, από την Ε.Ε και την Ελλάδα, τριετούς Προγράμματος, και έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και καταναλωτές.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
 
18:00 – 18:30: Προσέλευση
18:30 – 19:00: Χαιρετισμοί 
19:00 - 19:15: Ελαιόλαδο: το ευλογημένο προϊόν της ελληνικής γης
  Τζαβάρα Ελένη, 
  Προϊσταμένη Τμήματος Ελαίας ΥΠ.Α.Α.Τ.  
19:15 - 19:30: Η σημασία της μεσογειακής διατροφής στην υγεία
  Δρ. Χασαπίδου Μαρία,
  Καθηγήτρια Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι.  
  Θεσσαλονίκης  
19:30 – 19:45: Ο σημαντικός ρόλος του ελαιολάδου στην διατροφή και την υγεία. 
  Η σημασία του ως λειτουργικό τρόφιμο
  Δρ. Κυριτσάκης Απόστολος,
  Καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, Διευθυντής Σχολής 
  Τεχνολογίας τροφίμων & Διατροφής Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
19:45 – 20:00: Ασφάλεια, υγιεινή και τυποποιημένα προϊόντα ελαιολάδου
  Οικονόμου Γεώργιος,
  Μέλος Ομάδας Διαχείρισης Έργου ΕΔΟΕΕ
   
20:00 – 20:30: Ερωτήσεις - Συζήτηση  
20:30: Ελαφρύ δείπνο