23 Ιουνίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μεγάλη η επιτυχία του γυναικείου τουρνουά ποδοσφαίρου «Μάκης Καναλουπίτης» στα Φιλιατρά

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου στα Φιλιατρά το πρώτο τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου με την επωνυμία «ΜΑΚΗΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΙΤΗΣ»

Το τουρνουά διοργάνωσε ο ΑΠΣ "Η Εράνη" και ο Δήμος Φιλιατρών.
Συμμετοχή σε αυτό το διήμερο είχαν 3 ομάδες οι οποίες ήταν: Άρης Θεσσαλονίκης, Αίολος Πύργου και η Νίκη Καλαμάτας 91.
Η ιδέα του τουρνουά ήταν ενός παράγοντα του ερασιτέχνη Άρη που ζει με την οικογένεια του στην Θεσσαλονίκη και κατάγεται από τα Φιλιατρά τον Βασίλη Κίτσο και την σύζυγο του Μαρίνα Καλτσά.

Το διήμερο έγιναν συνολικά 6 .........

αγώνες. Τρείς την κάθε ημέρα και ο τόπος που διεξήχθη το Τουρνουά ήταν το νέο γήπεδο Φιλιατρών.
Η διοίκηση της Εράνης αν και είχε πολλά να φροντίσει ώστε όλα να πάνε καλά, κατάφερε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία τόσο στην ομάδα του Αίολου Πύργου όσο και την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης.
Κάτι που το τόνιζαν συνεχώς τόσο η έφορος Κα Μαρίνα Καλτσά, όσο και ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Άρη κος Λευτέρης Αρβανίτης.
Αλλά τη Φιλιατρινή φιλοξενία η ομάδα του Αρη (σ.σ. ήταν και η «Κυπελλούχος» του Τουρνουά) την γνώρισαν ακόμα καλύτερα την Κυριακή το βράδυ τόσο στην βόλτα τους στην γιορτή Καρπουζιού στον Αγρίλη Φιλιατρών, αλλά και όταν πήγαν τα κορίτσια στο club «ENIGMA» στα Φιλιατρά για να διασκεδάσουν και να χαρούν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του Club Στάθης Καλογερόπουλος θεωρώντας τιμή του που επισκέφτηκε το μαγαζί του η ομάδα του Αρη ήταν αρνητικός στο να πάρει έστω και ένα λεπτό του ευρώ από τους ανθρώπους της ομάδας.

Το τριήμερο όμως θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας εξ αιτίας της μικρότερης παίκτριας του Αρη -το Φιλιατρινάκι όπως την αποκαλούν- την 8χρονη Βαλεντίνα Κίτσου η οποία το διήμερο αυτό έκλεψε στην κυριολεξία την παράσταση και είναι κόρη του παράγοντα τους Ερασιτέχνη Βασίλη Κίτσου και της εφόρου Μαρίνας Καλτσά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τρία παιχνίδια διάρκειας 35 λεπτών το καθένα.
Η Νίκη Καλαμάτας 91 ήταν διπλά κερδισμένη αφού επικράτησε του Αίολου πύργου με σκορ 1 – 0 και στο άλλο παιχνίδι επικράτησε του Αρη Θεσσαλονίκης με σκορ 0 - 3.
Στο τρίτο παιχνίδι του Σαββάτου ο Άρης νίκησε με σκορ 2-0 τον Αίολο πύργου.
Το διαιτητικό τρίο αποτελούνταν από τους Τσεκούρα Μπλάνα και Λαμπίρη

Την Κυριακή διεξήχθησαν τρία ακόμα παιχνίδια επίσης των 35 λεπτών το καθένα.
Ο Άρης Θεσσαλονίκης επικράτησε για δεύτερη φορά του Αίολου Πύργου με σκορ 1 – 0.
Στο άλλο παιχνίδι η Νίκη Καλαμάτας 91 επικράτησε εύκολα του Αίολου Πύργου με σκορ 3 – 0.
Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, ο Άρης όντας τυπικά γηπεδούχος, κέρδισε την Νίκη Καλαμάτας 91 με το βαρύ σκορ 4-1.
Οι διαιτητές ήταν οι Τσεκούρας, Μητρόπουλος και Τσαμούρης.

Μετά το τέλος των αγώνων η σειρά κατάταξης για την ιστορία δηλαδή ήταν:
Πρώτος ο Άρης Θεσσαλονίκης, δεύτερη η Νίκη Καλαμάτας 91, και τρίτος ο Αίολος Πύργου.

Σε όλες ανεξαιρέτως τι αθλήτριες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια από το τουρνουά των Φιλιατρών από τον Δημοτικό Σύμβουλο και υπεύθυνο άθλησης και νεολαίας του Δήμου κο Νίκο Αθανασόπουλο μαζί με τον πρόεδρο της Εράνης Βαγγέλη Σταθόπουλο.
Εκτός των μεταλλίων ο Πρόεδρος της Εράνης έδωσε σε κάθε αποστολή από πέντε ημερολόγια της Εράνης για το 2010.

Μπορεί ο Αίολος Πύργου να ήταν ο μεγάλος χαμένος του τουρνουά εν τούτοις τους αξίζουν συγχαρητήρια που αγωνίστηκε καθότι την προηγούμενη χρονιά η ομάδα είχε διαλυθεί και φέτος κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να την ξαναστήσουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευγενούς άμιλλας που μαθαίνουν στα παιδιά οι παράγοντες του Πύργου, ήταν ότι μετά τα επινίκια των Αριανών έδωσαν μαθήματα πολιτισμού και αξιοπρέπειας δίνοντας συγχαρητήρια στις παίκτριες του Άρη Θεσσαλονίκης και φωτογραφήθηκαν όλα μαζί τα παιδιά των δυο ομάδων δείχνοντας και στην πράξη ότι ο αθλητισμός ενώνει.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News