14 Μαρτίου 2009

Ενημερωτικές ημερίδες για ελαιοτριβείς στους νομούς Ηλείας, Αργολίδας και Κορινθίας  

Τρεις ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ημερίδες για τους ελαιοτριβείς, με θέμα «Η συμβολή του Ελαιοτριβείου στην παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας. Η ελαιοκαλλιέργεια και οι προοπτικές της» διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ), στους νομούς Ηλείας, Αργολίδας και Κορινθίας.


Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο την Παρασκευή 13 Μαρτίου, ώρα 6:00μ.μ., στο ξενοδοχείο Ionion Sea (4ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Πατρών, Πράσινο Πύργου), η δεύτερη ημερίδα, με το ίδιο θέμα, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ναυπλίου το Σάββατο 14 Μαρτίου, ώρα 6:00μ.μ., στο ξενοδοχείο Alexandros Boutique (Παραλία Νέας Κίου, έναντι ξενοδοχείου Ignatia ), ενώ η τρίτη ημερίδα, επίσης με το ίδιο θέμα, θα πραγματοποιηθεί στη πόλη της Κορίνθου την Κυριακή 15 Μαρτίου, ώρα 6:00μ.μ., στο Επιμελητήριο Κορίνθου (Ερμού 2, Κόρινθος). 
Στις ημερίδες αυτές κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Θεοδώρου Χρ., Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ελαιουργείων, ο οποίος θα μιλήσει για την συμβολή του ελαιοτριβείου στη παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και ο κ. Οικονόμου Γ., Μέλος Ομάδας Διαχείρισης Έργου της ΕΔΟΕΕ, ο οποίος θα μιλήσει για τις προοπτικές του ελαιολάδου στην εγχώρια και διεθνή αγορά. 
Σε κάθε ημερίδα, ως τοπικοί εκπρόσωποι θα μιλήσουν για την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές των ελαιοτριβείων του αντίστοιχου νομού οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος Διονύσιος, Πρόεδρος Συλλόγου Ελαιοτριβέων Πύργου, Παρασκευάς Στυλιανός, ελαιοτριβέας από την Αργολίδα και Τόμπρος Παναγιώτης, ελαιοτριβέας από την Κόρινθο. 
Οι ημερίδες απευθύνονται σε τυποποιητές ελαιολάδου, ελαιοτριβείς, εκπροσώπους συνεταιριστικών ελαιοτριβείων, εμπόρους ελαιολάδου. αλλά και ελαιοπαραγωγούς. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. 
Βασική επιδίωξη της διοργάνωσης των εν λόγω ημερίδων, και επτά ακόμα ημερίδων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλες ελαιοπαραγωγές περιοχές της χώρας, είναι η ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων του ελαιοκομικού τομέα σχετικά με τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα, τους βασικούς άξονες του τριετούς, συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Προγράμματος Δραστηριοτήτων της ΕΔΟΕΕ. 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας τυποποιητικής μονάδας, τις διαδικασίες παραγωγής και διακίνησης ελαιολάδων Π.Ο.Π, Π.Γ.Ε. και βιολογικών, τις προοπτικές προώθησης των εξαγωγών ελαιολάδου, τα συμπεράσματα της μελέτης για την κατάσταση και τις προοπτικές των ελαιοτριβείων στην Ελλάδα που υλοποίησε η ΕΔΟΕΕ, ενώ θα συζητηθούν και θέματα σχετικά με τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού των ελαιοτριβείων, περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και θέματα υγιεινής και ασφάλειας του ελαιολάδου. 
Ομιλητές θα είναι τεχνοκράτες του τομέα και εκπρόσωποι φορέων. Τις ημερίδες θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν επίσης οι βουλευτές των νομών, εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων, φορέων του τομέα του ελαιολάδου, εκπρόσωποι των τοπικών επιμελητηρίων, των συνεταιρισμών και εκπρόσωποι Ενώσεων καταναλωτών.